Wie zijn we

Drie verpleegkundigen met een passie voor hun werk op de neonatologie richtten in 2015 de Vereniging voor Kleine Superhelden op.

Op de afdeling neonatologie worden intensief zieke pasgeborenen alsook prematuur geboren kinderen verzorgd. Voor deze kleine superhelden wilden Bieke, Eva en Tine net dat ietsje extra betekenen. Daarom ontworpen ze dagboekjes waarin verpleegkundigen en ouders kunnen schrijven over de dag van hun superheld en alle memorabele momenten.
Er is plaats voorzien voor foto’s, hand- en voetafdrukken en ook gewicht en lengte worden in een curve geschreven. Mijlpaalstickers zijn voorzien voor alle grote sprongen. 

 

Ondertussen merkten ze dat zowel ouders als collega’s erg enthousiast waren over hun project en zo is de Vereniging ondertussen in meerdere ziekenhuizen actief.

Sinds 2020 kunnen ook dagboekpakketjes gratis aangevraagd worden via de website zodat ze voor iedereen die wenst verkrijgbaar zijn.  

 

De VZW biedt alle dagboekjes gratis aan en zou dat ook graag blijven doen voor alle ouders.

Het is dankzij de giften van ouders en familieleden en alle acties die de VZW zelf organiseert - snoepzakkenverkopen, de Warmste Veiling, een Kerstverkoop, … - of acties die door andere ziekenhuizen worden georganiseerd, dat de VZW dit kan blijven dragen.


Elke bijdrage ter ondersteuning van onze Vereniging is dan ook welkom!

 

Als je hierover meer informatie wil, klik dan hier.